Noi testări ale sistemului de avertizare a populației RO-ALERT

Luni, 25 Iunie 2018

Noi testări în vederea operaționalizării sistemului de avertizare a populației în situații de urgență – RO-ALERT au fost inițiate în anumite zone din Capitală, urmând ca în perioada următoare acestea să fie extinse la nivel național.

Astfel, în zonele unde acestea au avut loc, pe terminalele conectate la rețelele operatorilor de telefonie mobilă din România, au apărut notificări cu mesajul: "Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. DSU-IGSU".

Asigurăm cetățenii că aceste testări sunt absolut necesare și apelăm la înțelegerea acestora pentru eventualul disconfort creat.

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării și alarmării populației în situații de urgență, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecției, în caz de urgenţă majoră.

Sistemul RO-ALERT este folosit atunci când viața și sănătatea persoanelor sunt puse în pericol iminent, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin DSU și IGSU, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

 

Biroul de Presă al STS

Contact
STS - Relații Publice
Luni-Vineri: 08:00 - 16:00
+4021.202.21.88
sau
Serviciul de Telecomunicații Speciale © 2018 Toate drepturile rezervate.