Lansarea ro-alert.ro, site informativ dedicat Sistemului RO-ALERT

Sâmbătă, 15 Septembrie 2018

Lansarea portalului web ro-alert.ro reprezintă o nouă etapă în procesul de punere în funcțiune a Sistemului RO-ALERT de avertizare și alarmare a populației în situații de urgență. Informarea populației privind funcționarea aplicației RO-ALERT este necesară pentru continuarea testelor la nivel regional și național, care sunt programate în perioada următoare.

Site-ul ro-alert.ro este proiectat ca sursă de informare a populației și detaliază atât modul de difuzare a mesajelor de tip Cell Broadcast, cât și posibilitatea de configurare a telefoanelor mobile pentru a permite recepționarea mesajelor difuzate în situații de urgență.

Secțiunea "Configurare telefon" asigură informații oferite de către operatorii publici de telefonie mobilș despre modul de configurare a telefoanelor aflate în portofoliul fiecăruia.

Sistemul RO-ALERT utilizează infrastructurile rețelelor operatorilor de comunicații mobile din România pentru difuzarea mesajelor de avertizare a populației tranmise de autoritățile care au responsabilități în acest sens.

Configurarea telefonului mobil nu necesită comunicarea numelui și a numărului de telefon al utilizatorului ci doar activarea posibilităților de recepție a mesajelor de avertizare, dacă telefonul mobil are aceste capabilități.

Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există acoperire a rețelelor publice de comunicații mobile și nu este necesară instalarea unei aplicații pe telefoanele mobile. Sistemul RO-ALERT funcționează indiferent dacă utilizatorul deține servicii de tip abonament sau prepay, iar recepționarea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

Secțiunea "Întrebări frecvente" oferă răspunsuri la întrebări legate de sistemul RO-ALERT, acoperind detalii tehnice sau reguli de comportament în cazul recepționării mesajelor de avertizare.

În plus, portalul ro-alert.ro are legături cu celelalte surse de informare puse la dispoziție de Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cum ar fi aplicația DSU și portalul FiiPregătit.

Sistemul RO-ALERT este implementat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

 

Biroul de Presă al STS

Contact
STS - Relații Publice
Luni-Vineri: 08:00 - 16:00
+4021.202.21.88
sau
Serviciul de Telecomunicații Speciale © 2018 Toate drepturile rezervate.