ADMITERE 2017- ACADEMIA TEHNICA MILITARA

 
PREZENTARE GENERALA


Serviciul de Telecomunicatii Speciale
este organul central de specialitate, cu personalitate juridica, ce organizeaza si coordoneaza activitatile in domeniul telecomunicatiilor speciale pentru autoritatile publice din Romania si alti utilizatori prevazuti de lege. Institutia are structura militara si face parte din sistemul national de aparare.

Telecomunicatiile speciale reprezinta transmisii, emisii sau receptii de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informatii de orice natura prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobati prin lege.

Autoritatile publice ale statului roman in folosul carora functioneaza telecomunicatiile speciale sunt:
- Parlamentul Romaniei;
- Administratia Prezidentiala;
- Guvernul Romaniei;
- Institutiile care desfasoara activitati in domeniul apararii, sigurantei nationale si ordinii publice;
- Administratia publica centrala si locala si/sau unitatile aflate in subordinea, in administrarea sau sub autoritatea acesteia, care desfasoara activitati de interes public national;
- Autoritatea judecatoreasca:
- Inalta Curte de Casatie si Justitie;
- Ministerul Public;
- Consiliul Superior al Magistraturii;
- Curtea de Conturi;
- Curtea Constitutionala;
- Organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale si al unor organisme neguvernamentale de interes national.

Telecomunicatiile speciale se caracterizeaza printr-un grad inalt de protectie si confidentialitate. Activitatea Serviciului de Telecomunicatii Speciale este organizata si coordonata de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii. Controlul asupra activitatii institutiei se exercita de catre Parlamentul Romaniei, prin comisiile pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala ale celor doua Camere.
 

Contact

Copyright © 2003 Serviciul de Telecomunicatii Speciale. Toate drepturile rezervate